Pooler

Objekt

Ett toppmodernt badhus

Hyllie badhus, Malmö

En yta på ca 9 000 kvm indelad i två sektioner

Hyllie badhus, Malmö

Hösten 2015 blev badhuset i Hyllie klart. Med sin strategiska placering lockar badhuset besökare från hela Malmö. Anläggningen har en yta på ca 9 000 kvm och är indelad i två sektioner. En med olika bassänger och vattenrutschkana. Den andra för omklädningsrum, gym, friskvård och relaxavdelning.

Centrum i badhuset är en 50-metersbassäng, som är möjlig att dela av i två 25-metersbassänger. En av övningsbassängerna på kortsidorna kommer ha en höj- och sänkbar botten. Samtliga utrymmen är tillgängliga för rörelsehindrade.

ARDEX högpresterande material har använts i stora, prestigefyllda pooler, krävande kurbad och familjebassänger i privatbostäder och systemen håller vad de lovar. Tätt.

Tätskikt som använts i poolerna är ARDEX S 7 med TRICOM förseglingar. Som kapillärbrytare vid lampor, skvalprännor, dysor och liknande har ARDEX WA epoxifästmassa använts. Andra specialiserade produkter från ARDEX som använts är X 77 fästmassa och ARDEX epoxifog. Poolbottnar har avjämnats med ARDEX K 301 MIX och sidytor har byggts på med ARDEX A 38 MIX. Där spackling behövts har ARDEX A 46 med E 100 använts.

Högsbo Plattsättning AB har varit ansvariga för tätskikt och plattsättning.