Hotell och Restaurang

Objekt

Renovering av hårt smutsat restaurangkök

McDonalds i Jönköping

Snabba produkter gjorde att tidplanen kunde hållas

McDonalds i Jönköping

Trots att byggstarten blev försenad höll tidplanen. Planerat var att stänga McDonald’s kl 20.00 söndagen den 3:e mars 2013 för att återigen kunna öppna torsdagen den 6:e mars. På grund av hemvändande sportlovsfirare försenades projektet med två timmar. Klockan 22.00 kunde dock nedmonteringen av befintlig köksutrusning påbörjas och strax före midnatt kunde killarna från Golv Team i Huskvarna släppas in för att bila ut befintligt klinkergolv.

Inte helt oväntat var golvet vid fritösen kraftigt kontaminerat av fetter och oljor, något som kan försvåra vidhäftning. För att försäkra sig om att få bort samtliga fetter och oljor frästes först hela golvytan. Därefter primades golvet med ARDEX primer. Sen blev det dags att avjämna golvet. För att spara tid användes en av ARDEX snabbaste avjämningsmassor. En avjämningsmassa med ARDURAPID-EFFEKT vilket innebär att den alltid är beläggningsbar efter 1 timme oavsett hur tjockt den flyts och oavsett vilken relativ luftfuktighet det är när entreprenaden väl utförs. Hemligheten är att produkten inte behöver torr luft för att torka då den binder allt sitt blandningsvatten. Det vill säga, det är alltid ett självklart produktval när det är bråttom.

Nästa moment blev att montera ARDEX tätsystem. Ett system som är ett snabbtorkande tätskikt utvecklat för pooler, balkonger och storkök. Två timmar senare blev det dags att lägga keramik på tätskiktet. För att spara ytterligare tid användes ARDEX fästmassa. Redan efter 1 1/2 timme kan ytan beträdas och därmed kan fogning av keramiken påbörjas.

En tuff restaurangmiljö kräver en bra fog som tål att tvättas. Här rekommenderades plattsättaren att använda en epoxifog från ARDEX. En produkt som tål högbelastning. Torsdag morgon kl 06.00 var allt klart och verksamheten i full gång igen.

Representant från ARDEX fanns tillgänglig för rådgivning under hela byggprocessen.