ARDEX Tätsystem

ARDEX Tätsystem

Vi har system som passar alla typer av miljöer
  • Vi utbildar hantverkare i Kurs 3 för behörighet enligt BKR

ARDEX Tätsystem

Tätskikt syns inte, men är helt avgörande!

Vi på ARDEX garanterar 25 år på tätskikt förutsatt det monteras efter branschens regler.

Ett tätskikt syns inte, men påverkar hur länge kunden får njuta av sin investering! Att ”snåla” på tätskiktet kan vara förödande. Speciellt om man bor i ett flerbostadshus där fler kan bli drabbade eller på övervåningen i sin villa där konsekvenserna på träbjälklaget kan kosta rejält med pengar vid en vattenskada.  Så vårt råd utifrån lång erfarenhet och kvalitetstänk är att aldrig ge avkall på tätskiktets kvalitet för att spara en promille av investeringen.

Vi på ARDEX garanterar 25 år på våra tätskikt förutsatt att det monteras efter aktuella branschregler och att man försäkrar sig om att man följer aktuell monteringsanvisning. Det säkraste sättet är att ladda ner aktuell monteringsanvisning från vår hemsida.

Självklart erbjuder vi kontinuerligt våra ARDEX hantverkare utbildning i Kurs 3 för behörighet enligt BKR.

Är ni osäkra på vilket tätskikt som är aktuellt att använda i just ert fall, ring någon av oss på ARDEX så får du ett snabbt och säkert svar!

 

Vi har tätsystem för alla tillfällen!

Vi har tätsystem för alla tillfällen. Vi erbjuder både ett rollbart system för massiva konstruktioner i badrum, dukbaserat för träbjälklag i villor, diffusionsöppna som passar i källarmiljö till mer avancerade som rekommenderas vid hög belastning exempelvis i äventyrsbad. Några skillnader värda att påpeka: ligger mycket högre i exempelvis ånggenomgångsmotstånd än ställda branschkrav, tar upp rörelser som kan vara viktigt på träbjälklag och systemen bygger på snabba torktider vilket bland annat kortar byggtiden.

ARDEX TÄTSYSTEM SK 100 W HYBRID
Ett dukbaserat 1-/2-komponents tätskikt där duken limmas upp med ARDEX S 1-K (1-komponents tätskikt) om det är sugande underlag och alla skarvar etc med ARDEX 7+8 (2-komponents tätskikt). På icke sugande underlag, skarvar och manschetter eller om det är bråttom används ARDEX 7+8

ARDEX TÄTSYSTEM SK 100 W TRICOM
Ett dukbaserat 2-komponents system för alla underlag. Dukbaserad tätsystem med ånggenomgångsmotstånd 5.150.000 S/M.
Används som tätskikt bakom ytbeläggningar av kakel och klinker på golv och väggar i våtutrymmen i bostadsmiljö och utrymmen med liknande belastning.

ARDEX TÄTSYSTEM P 2 D
Rollbar ång- och vattentätt tätsystem med ånggenomgångsmotstånd 1.440.000 S/M.
Används som tätskikt bakom ytbeläggningar av kakel och klinker på golv och väggar i våtutrymmen i bostadsmiljö och utrymmen med liknande belastning.

ARDEX 7+8 och 8+9
Tätskikt i källare, offentlig miljö och utomhus som skydd mot inträngande fukt på terrasser och balkonger.

 

För mer information om konstruktioner, systemet eller utbildning vänligen kontakta oss på telefon 08-556 315 50 eller kontakta din ARDEX säljare!

 

Monteringsanvisning hittar ni under valt system: