Går bara att göra med ARDEX

Renoveringssystem för balkonger

Renoveringssystem för balkonger

  • Leder effektivt bort vatten
  • Skyddar keramiken
  • Kan kopplas ihop med befintliga stuprör

Watec® Drain KP förhindrar frostskador och utfällningar tack vare en optimal dränering

Med systemet Watec® Drain KP från ARDEX är det möjligt att renovera gamla balkonger och terrasser på en dag.

Dräneringssystemet gör att du kan lägga plattor i flytande konstruktion på såväl gamla som nya terrasser och balkonger. Med användning av Watec® Drain KP uppnås många konstruktiva fördelar i form av ökad säkerhet mot frostskador samt att rörelser och krympningar i underlaget ellimineras.

I systemet ingår ProRin BR hängränne- och stuprörssystem som är utformat så att du kan montera det på kantprofilen utan verktyg. I systemet ingår hängrännekomponenter som gör det möjligt att få fall i önskad riktning, därför är det alltid möjligt att koppla samman systemet med befintliga stuprör.

En keramikbeläggning blir aldrig vattentät

Balkonger och terrasser i Sverige utsätts ständigt för regn, snö, frost och värme. Det största problemet är det vatten som tränger ner genom fogarna och vidare ner i konstruktionen. När vattnet blir stående i konstruktionen uppstår skador. Oavsett vilken platta eller natursten som läggs måste överflödigt vatten  ledas bort för att inte orsaka frostskador och utfällningar samt missfärga naturstenen. Med ARDEX effektiva dräneringssystem avlägsnas regnvattnet snabbt och förhindrar nerbrytning av betongen och fästmassan samt missfärgning av altanens framkant.

 

Läs mer i våra broschyrer